Knip en Plak werk 
   
Het Internet groeit en groeit en ook het aantal karperwebsites wordt groter. Op veel van die karperwebsites staat veelal hetzelfde aan informatie. Soms zelf geschreven maar ook met grote regelmaat geknipt en geplakt van andere karperwebsites. Met name websites die veel interessante zelf gemaakte informatie hebben over het karpervissen moeten het ontgelden. Helaas behoren wij ook tot die categorie en moeten we steeds vaker constateren dat er teksten, fotomateriaal of banners van ons op andere websites staan. Een ronduit vervelende zaak waartegen wij ons ook hevig verzetten. Het kost veel tijd en moeite om dergelijke informatie te maken, verzamelen en op onze site te plaatsen waardoor wij dus niet gediend zijn van creatief knip- en plakwerk.

Wanneer wij constateren dat er materiaal van onze website op een andere website staat, dan zullen wij actie ondernemen om ervoor te zorgen dat de betreffende tekst(en) en/of foto(ís) daar zo snel mogelijk worden verwijderd. Het is heel erg vervelend om iets waar je op hebt lopen zweten en zwoegen en wat tijd, moeite en geld heeft gekost, opeens ook op een andere website te vinden is. Het is in feite heel simpel, iemand die een tekst of foto maakt heeft daarop het auteursrecht. Zonder toestemming van de eigenaar mag je daar dus geen gebruik van maken. De fabel dat alles wat op internet staat vrij gekopiŽerd mag worden doet nog altijd hardnekkig de ronde, maar is absoluut niet waar. Daarom is het voor ons ook niet zo moeilijk om te bewijzen dat wij ergens de auteur of maker van zijn. In eerste instantie zullen we de persoon in kwestie vriendelijk vragen het betreffende te verwijderen van zijn/haar site. Gebeurt dat niet dan kunnen nog enkele waarschuwingen volgen, waarna uiteindelijk de provider van de site op de hoogte gebracht zal worden. Onze ervaring leert dat die zeer serieus met zogenaamde "abuse" meldingen omgaan, waarna actie ondernomen zal worden om de artikelen/foto's te verwijderen, danwel de site offline gehaald zal worden.

Gelukkig staan we hierin niet alleen. Ook Carpweb verzet zich hevig tegen deze praktijken en besteden regelmatig aandacht aan deze creatievelingen. Zie hiervoor o.a. dit artikel op Carpweb.

Vat bovenstaande alstublieft niet op als een dreigement, maar als een belofte. Dergelijke acties vinden we absoluut kinderachtig en verwerpelijk, waardoor we ons er dan ook niet bij zullen neerleggen. Voor alle mensen die een site maken omdat ze graag met hun gezicht op het internet willen staan, wij als ook andere karpersites die veel bezoekers trekken hebben een foto album die steevast goed bekeken wordt. Stuur je foto's gewoon in en bespaar je het vele knip- en plakwerk, dat scheelt ons een hoop ergernis.