Krant artikel dinsdag 5 juni 07  
   


Sporter & zijn site

Krant artikel dinsdag 5 juni 2007

Naam: Dimitri en Giovanni van den Eijnden
Sport: vissen
Site: www.karper-vissers.nl

 

Tegenwoordig zit Dimitri van den Eijnden meer achter de computer dan aan het water.
Het is moeilijke kiezen voor de zeventienjarige Heerlenaar. Hij is gek op computers n dol op karpervissen.
Geen wonder dus dat hij de website www.karper-vissers.nl is begonnen. De ideale combinatie van twee hobby`s. De Heerlense tiener is trouwens niet alleen verantwoordelijke voor de pagina die maandelijks honderden bezoekers trekt. Samen met broer Giovanni (15) verzorgt hij de pagina`s die boordevol informatie staan.
Uiteraard worden de verschillende karpersoorten onder de loep genomen, het gedrag van de vis beschreven en komen alle denkbare soorten aas aan bod.
En ja, er zijn tientallen foto`s te zien van joekels van karpers die collega-hobbyisten hebben gevangen. Maar de heerlense broers gaan verder. Ze besteden aandacht aan de wetgeving (zowel in Nederland als in Belgi), vispas, nachtvissen, workshops, molenonderhoud en zelf dobbers maken. ,, ik ben handig met computers en wilde altijd al een site maken over het vissen op karpers. Maar dan moest het wel compleet zijn, legt de oudste van de twee broers uit. Dimitri en Giovanni vissen nog niet zo heel lang. Met de visspullen van Van den Eijnden senior begon het een jaar of vier geleden. ,,Op karpers vissen is het mooiste. Het zijn grote en wilde vissen. Je moet echt je best doen om ze te vangen. Mijn grootste karper? Die was 91 centimeter lang en woog 12 kilo. Maar het is niet alleen de kick van het vangen. Ook de ontspanning spreekt de tieners aan. ,,Het is rustgevend aan de waterkant. Echt waar, dat vinden jongeren ook leuk hoor.